Trget Kup

Jedriličarski Klub RUDAR iz RAŠE organizira sportsko rekreacijsku regatu krstaša „TRGET KUP“ koja se jednom godišnje održava na Trgetu. Regata se boduje za ARGONAUT KUP koji čini sedam regata tokom sezone. Ostale regate iz Kupa se održavaju u Puli, Ližnjanu, Barbanu, Brioni – Fažani i Poreču.

ARGONAUT KUP organizira jedriličarski klub JK Delfin iz Pule u suradnji s klubovima JK Brioni Fažana, JK Horizont Poreč, JK Rudar Raša i dr.. te se zbrojem pobjeda na pojedinim regatama na kraju sezone dodjeljuju i nagrade za najuspješnijeg jedriličara ili jedriličarku kupa.

Argonaut Kup se održava kao skupina regata gdje sudionici jedrenja ne plaćaju ništa za sudjelovanje, a sve u svrhu populariziranja jedrenja. Pravo sudjelovanja imaju jedrilice s važećom plovidbenom dozvolom. Jedrilice se razvrstavaju po grupama sukladno Yardstick hendikepu tako da svi imaju šanse i da se svi osjećaju dobrodošli. Posebno smo ponosni na grupu obiteljskih krstaša gdje nema “jurilica” već su uglavnom samo brodovi za đite što je rijetkost za vidjeti na regatama.

Htjeli bi se zahvaliti se općini, turističkoj zajednici, medijskim sponzorima te svim poduzetnicima i ljudima dobre volje koji podržavaju ovo događanje. Važno je spomenuti tvrtke EXPORTDRVO, LUXURIA ADRIA, Konobe MARTIN PESCADOR I NANDO, CARLSBERG HRVATSKA, DAGNJA, MERANIA, REKREATIVA2.

Ovom prilikom pozivamo sve zaljubljenike u more i jedrenje, te osobito sve jedriličare i jedriličarke da se prije svega odazovu pozivu za natjecanje i podrže svojim dolaskom ovo sportsko rekreacijsko događanje na našem predivnom Trgetu.