Trget Kup

Jedriličarski Klub RUDAR iz RAŠE organizira sportsko rekreacijsku regatu krstaša „TRGET KUP“ koja se jednom godišnje održava na Trgetu. Regata se boduje za ARGONAUT KUP koji čini sedam regata tokom sezone. Ostale regate iz Kupa se održavaju u Puli, Ližnjanu, Barbanu, Brioni – Fažani i Poreču.

ARGONAUT KUP organizira jedriličarski klub JK Delfin iz Pule u suradnji s klubovima JK Brioni Fažana, JK Horizont Poreč, JK Rudar Raša i dr.. te se zbrojem pobjeda na pojedinim regatama na kraju sezone dodjeljuju i nagrade za najuspješnijeg jedriličara ili jedriličarku kupa.

Pravo sudjelovanja imaju jedrilice s važećom plovidbenom dozvolom. Jedrilice se razvrstavaju po openu što je standard na Jadranu.

Da bi ovo uopće bilo moguće treba se zahvaliti svima koji su uz nas – Općina Raša, Turistička zajednica, medijski sponzori,  te svim poduzetnici i ljudi dobre volje, volonteri i ostali koji podržavaju ovo događanje.

Važno je spomenuti tvrtke EXPORTDRVO,  LUXURIA ADRIA,  Konobe MARTIN PESCADOR I NANDO, CARLSBERG HRVATSKA,  DAGNJA,  MERANIA,  REKREATIVA2, ROCKWOOL, J.K.DELFIN, VALFRESCO DIREKT, ELEKTROGEN, MIPOS, TE PLOMIN, LAGUR FLAG ALBA, SAILING360.COM

Ovom prilikom pozivamo sve zaljubljenike u more i jedrenje, te osobito sve jedriličare i jedriličarke da se prije svega odazovu pozivu za natjecanje i podrže svojim dolaskom ovo sportsko rekreacijsko događanje na našem predivnom Trgetu.